Varför ska man köpa hos oss?

Hos oss – eller hos valfritt auktionshus eller secondhand – tycker vi att man ska köpa främst för att man genom återbruket sparar lite på vår planet.

Förutom att man kan ge sig en liten klapp på axeln för att man handlar cirkulärt så är det också ett spännande sätt att handla på och objekten man köper håller ofta en högre kvalitet än motsvarande massproducerade vara från modern tillverkning.

Auktionerna sköts av ett modernt, webbaserat, gränssnitt där man lätt kan se vilka objekt som är upplagda och när dessa kommer att ”klubbas”. Lägger man in ett bud precis i sista stund så förlängs nedräkningen något, för att ge den tidigare högsta budgivaren en chans att bjuda.

För att bjuda på auktionen så krävs ett kundnummer som du tilldelas genom registreringssidan.
Så fort kontot är registrerat och du fått ditt kundnummer skickat på mejl så är du redo att bjuda på våra auktioner.

Begagnade varor

En del av det charmiga med att köpa objekt på auktion är att de, i annat än undantagsfall, är begagnade varor med ett tidigare liv.

Det innebär att de har brukats, och därför kan bära spår av användande. På Karljohan Auktioner försöker vi alltid att beskriva detta, så gott som möjligt, i både text och bild. Men stillbilder och text har ofta svårt att, helt och hållet, framställa varan korrekt. Av denna anledning är du alltid välkommen att kontakta oss med frågor om ett specifikt objekt. Vi återkommer då så fort vi har möjlighet.

Ännu bättre är om du har möjlighet att besöka oss i vår visningslokal och själv bedöma objektet du är intresserad av.

Våra öppettider (för visning, in- och utlämning) är:

Måndag 12-19
Tisdag 12-18
Onsdag 12-18
Torsdag Stängt
Fredag 9-13
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Avgifter och betalning

Utöver vinnande bud så tillkommer en köparprovision på 20% eller 22,5% och därtill också en slagavgift om 40 kr.

Vunnet objekt kan sedan betalas på ett par olika sätt – antingen på plats i visningslokalen eller på distans med hjälp av en överföring.

Vi tar emot betalningar via Swish, Bankgiro- eller kontoöverföring eller betalning med bankkort.

Tänk på att betalningen måste vara oss tillhanda för utlämning av vunnet objekt. Kontrollera gärna med oss om du är osäker.

En liten ordlista

Köparprovision

Utöver vinnande bud så tillkommer en köparprovision på 20% eller 22,5% och därtill också en slagavgift om 40 kr.

Utropspris

Är att likna vid en värdering som vi som auktionshus sätter på objektet, baserat på tidigare slutpriser för likadana/snarlika objekt. Vinnande bud kan bli både högre och lägre än satt utropspris.

Maxbud

Du kan välja att, redan i ett tidigt skede, skriva in det högsta bud du kan tänka dig att ge för varan. Systemet sköter då budgivningen åt dig och bjuder upp till din högsta nivå. Bjuder ingen emot så stannar givetvis budagenten på den nivån.

Bevakningspris

I vissa fall, med mer värdefulla objekt, så kan vi tillsammans med säljaren sätta ett lägsta pris som objektet ej kommer att säljas under.
Detta illustreras tydligt med en röd text som berättar att bevakningspriset ej är uppnått. En ledande budgivare kan då välja att höja sitt eget bud.

Droit de Suite

Ibland kan man stöta på uttrycket Droite de Suite eller följerätt vid auktioner. Det är en konstnärsavgift som går till konstnären under dennes livstid, och därefter till dennes arvingar fram till att det gått sjuttio år sedan konstnären avled. Följerätt utgår endast om konstverket säljs för mer än en tjugondel av ett basbelopp (basbelopp = 47600 kr 2021). Avgiften för följerätt varierar med en skala med fallande procentersättning ned till 0,25 procent vid ökande försäljningspris.

AKTUELLA AUKTIONER
KONTAKT

Karljohan Auktioner

Fogsvansen 14

247 32 Södra Sandby

046-10 25 20

info@karljohanauktioner.se

ÖPPETTIDER

Måndag 12-19

Tisdag 12-18

Onsdag 12-18

Fredag 9-13

Stängt: Torsdag, Lördag och Söndag.

Följ oss

© Software Copyright 2023 Skeleton. All rights reserved.