Att sälja hos Karljohan Auktioner

Vi hjälper gärna till med försäljning av era föremål, oavsett om det är traditionella antikviteter, moderna möbelklassiker, guldsmycken – eller någonting helt annat.

På våra webbauktioner säkerställer vi att ett stort antal köpare ser dina objekt och att man därför får bra betalt.
Du är alltid välkommen att kontakta oss om det är något objekt du är osäker på om vi har möjlighet att hjälpa till att sälja eller ej. Antingen genom att bara slå oss en signal eller att använda formuläret för värdering här på vår hemsida.

Förutom enstaka objekt har vi också möjlighet att bistå med tömning av hela hem, t.ex. vid dödsbo eller flytt.

Vår försäljning sker endast på kommission, vilket innebär att vi ej köper bohag eller enstaka objekt. Istället kan du som säljare njuta av transparensen i att hela tiden kunna följa dina objekt på auktioner. Då kan du vara säker i vetskapen om att du alltid får vad marknaden är villig att betala. För vårt arbete tar vi istället ut en procentuell försäljningsprovision (mer om detta nedan samt på sida för ”Säljvillkor”) samt en mindre hanteringskostnad.

Vår helhetslösning.

Vi har möjlighet att erbjuda helhetslösningar där vi åker ut och hämtar antingen delar av hem eller utför kompletta tömningar, till exempel vid dödsbo. Vid en komplett tömning har vi också möjlighet att, tillsammans med en samarbetspartner, utföra städning av bostaden.
Detta sker då så att det blir ett så litet överlapp som möjligt mellan vår hämtning av objekten och städfirmans ankomst.
I ett helt hem är det inte säkert att allting är möjligt att sälja vid våra auktioner, men då vi tror mycket på hållbarhet och ett andra liv för föremålen så har vi samarbete med välgörenhetsorganisationer som tar över de objekten som ej säljs på våra auktioner för att istället sälja dessa på deras loppisar.

Vad skiljer hämtning och tömning?

 • Vi tömmer hela hem

  Exempel 1

  Tömning av helt bohag (generell trerumslägenhet med förråd).
  Vi debiterar en tömningskostnad om 12.000 kr inkl. moms (eventuell kostnad för städning tillkommer) och lämnar lägenheten tom på föremål. För exemplets skull säger vi att vi får med oss 150 st rop att sälja på våra auktioner och att dessa klubbas för totalt 100.000 kr. För detta tar vi ut en hanteringsavgift per rop om 30 kr inkl. moms (4.500 kr) samt en försäljningsprovision om 20% (20.000 kr). Vid utbetalning regleras detta mot kostnad för tömning (12.000 kr), varpå 63.500 kr utbetalas till er.
  Eventuell kostnad för städning regleras också mot slutlig utbetalning, varför du som säljare eller dödsboet aldrig behöver ligga ute med pengar för något.

 • Vi hämtar utvalda föremål

  Exempel 2

  Vi besöker samma lägenhet som i tidigare exempel för värdering/hämtning av de objekt som vi tror kan prestera särskilt bra på våra auktioner.
  För exemplets skull säger vi att vi tar med oss 50 st rop att sälja på våra auktioner och att dessa klubbas för 60.000 kr. För detta tar vi ut en hanteringskostnad per rop om 30 kr (1.500 kr) samt en försäljningsprovision om 20% (12.000 kr). Ingen kostnad utgår för hämtning, varpå 46.500 kr betalas ut till er. Kvarvarande objekt samt städning hanterar ni själva.

Kostnad för försäljning

Vår försäljningsprovision ligger på 20% inkl. moms (10% inkl. moms för smycken samt armbandsur). Till detta tillkommer en hanterings- och fotograferingsavgift om 30 kr inkl. moms. Kostnaden regleras naturligtvis mot försäljningen, varför du som säljare aldrig ligger ute med några pengar.
Ingen kostnad utgår vid osålda föremål.

Vill du sälja något genom oss?

Hör av dig genom formuläret nedan

Välj filer (max 20mb totalt)

KONTAKT

Karljohan Auktioner

Fogsvansen 14

247 32 Södra Sandby

046-10 25 20

info@karljohanauktioner.se

ÖPPETTIDER

Måndag 12-19

Tisdag 12-18

Onsdag 12-18

Fredag 9-13

Stängt: Torsdag, Lördag och Söndag.

Följ oss

© Software Copyright 2024 Skeleton. All rights reserved.